Aneka Resep: Coconut Mango Ice Cream Anti Gagal

  • 3 min read
  • Jun 05, 2021

Coconut Mango Ice Cream. To make the mango coconut ice cream without an ice cream maker: simply blend the ingredients, and transfer to a freezer-friendly container. Coconut milk: Be sure to use the canned unsweetened coconut milk. Don't use the ready-to-drink coconut beverage.

Transfer the mango to a heavy duty blender or food processor and add the lime juice, corn syrup and salt. One of our favorite desserts in the Caribbean is homemade ice cream and as a boy growing up on the islands, there was nothing better than the stuff our dad would make in his hand-crank ice cream pail (maker). Josh Axe, DC, DMN, CNS Dr.

Sedang mencari ide resep coconut mango ice cream yang unik? Cara menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal coconut mango ice cream yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

To make the mango coconut ice cream without an ice cream maker: simply blend the ingredients, and transfer to a freezer-friendly container. Coconut milk: Be sure to use the canned unsweetened coconut milk. Don't use the ready-to-drink coconut beverage.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari coconut mango ice cream, mulai dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan coconut mango ice cream yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah coconut mango ice cream yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Coconut Mango Ice Cream menggunakan 5 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Coconut Mango Ice Cream:

  1. Ambil 1 buah mangga (me:harumanis).
  2. Gunakan 200 gr whipped cream bubuk.
  3. Siapkan 400 ml santan dingin (me 200ml kara+200ml air dingin kulkas).
  4. Sediakan 1 sachet SKM.
  5. Gunakan Sejumput garam.

I made this Mango Coconut Ice Cream for dessert to go with a really awesome Thai dish that I made over the weekend (I'll share that recipe with you this week – it's super easy and so good!), and it made for a perfect ending to a nice meal!! Combine the coconut milk, vanilla, mango chunks, and maple syrup in the base of a high-speed blender. Whisk the mango pulp, condensed milk, lime zest and juice, confectioners' sugar and coconut extract in a large bowl until smooth; set aside. Of course, there are additions such as coconut flakes and fresh lime zest but you can also keep it super simple.

Cara menyiapkan Coconut Mango Ice Cream:

  1. Kupas buah mangga, haluskan. Sisakan 1/4 bagian, cincang kecil..
  2. Campur whipping cream bubuk dengan santan cair, SKM, 1/2 bagian mangga yang sudah dibuat purée dan sejumput garam. Mixer dengan kecepatan tinggi hingga mengembang.
  3. Masukkan ke dalam wadah tertutup lalu simpan dalam freezer selama 2jam..
  4. Keluarkan dari freezer, mixer lagi hingga lembut lalu tambahkan sisa purée & mangga yang sudah dicincang kecil. Aduk rata bikin swirls aja, boleh pake mixer ato spatula..
  5. Note: SKM bisa ditambah kalo dirasa kurang manis, kalo aku sih 1 sachet kayanya cukup karena kan whipping cream bubuk itu udah manis. 😊.
  6. Masukkan lagi ke dalam wadah tertutup, dan simpan dalam freezer semalaman atau minimal 6jam. Siap disajikan 💛.

The best part of this No-Churn Coconut Mango ice cream is how simple it is to make. You don't need cream and eggs to make ice cream! This Dairy Free Mango Coconut Ice Cream gets its creaminess from coconut cream, so you can get churning in no time. Grind the mango pulp until pureed. Add honey to taste, the coconut milk, and the lime juice.

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Coconut Mango Ice Cream yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Related Post :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *